Хамънд катастрофира с електрическия Rimac. Добре е. Видео

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки
  • Колата след инцидента Колата след инцидента
  • Екипът на TGT в момента снима втори сезон на шоуто Екипът на TGT в момента снима втори сезон на шоуто

11 Jun 2017

Ричард Хамънд от The Grand Tour катастрофира сериозно по време на снимките на втория сезон на шоуто. Британецът се е отървал единствено със счупено коляно, което е добра новина, като се видят останките от изгорелия прототип.

47-годишният водещ карал струващия над милион евро Rimac Concept One на затворена отсечка от планинското Хемберг в Швейцария. От клипа виждаме как електрическата суперкола губи сцепление и се удря в сграда до пътя, след което се преобръща. Хамънд е излязъл сам от колата преди тя да се запали.

The Grand Tour публикува кратко съобщение на страницата си във Facebook:

„Ричард Хамънд катастрофира сериозно след изкачването на планинското Хембург в Швейцария зад волана на Rimac Concept One, хърватска електрическа супер кола. Инцидентът стана по време на снимките на втори сезон на The Grand Tour по Amazon  Prime и за щастие Хамънд е без сериозни наранявания. Ричард беше в съзнание и способен да говори и излезе от колата сам, преди тя да избухне в пламъци. С въздушна линейка беше закаран в болницата в Санкт Гален, за да бъде прегледан, като стана ясно, че има фрактура на коляното. В колата нямаше никой друг, нито някой друг е участвал в инцидента. Бихме искали да благодарим на парамедиците на място за бързата им реакция. Причината за катастрофата не е известна и се разследва.”

Водещият Джеръми Кларксън написа в Tweeter: „Това е най-голямата катастрофа, която съм виждал, както и най-страшната, но по чудо и за щастие Ричард изглежда окей”.

Хамънд е претърпявал и други сериозни катастрофи. През 2006 прекара две седмици в кома след брутална катастрофа с драгстер, задвижван от реактивен двигател.

 

Първородната Godzilla!