Шефът на Opel напуска, може би отива в Audi

  • Галерия с 6 снимки - четири на отиващия си от поста Карл-Томас Нойман, известен с колорита и усмивката си мениджър... Галерия с 6 снимки - четири на отиващия си от поста Карл-Томас Нойман, известен с колорита и усмивката си мениджър...
  • ... , който успя да подобри значително финансовото състояние на марката ... , който успя да подобри значително финансовото състояние на марката
  • И неговия наследник Михаел Лохшелер И неговия наследник Михаел Лохшелер

12 Jun 2017

Изпълнителният директор на Opel Карл-Томас Нойман подава оставка от поста си. Нойман ще бъде заместен от Михаел Лохшелер, който през последните пет години бе главен финансист на Opel. Компанията обясни промяната като „спокойна смяна на властта”, а според слуховете, които по-рано днес предсказаха рокадата, Нойман ще получи пост на върха на Audi.

Пред Лохшелер пък предстои да изгради стратегически план за бъдещето на Opel под шапката на Peugeot Citroen.

Според запознати Нойман имал амбициозен план за електрически модели на Opel, който не съвпадал с вижданията на новите собственици. Сделката по придобиването на германската компания от PSA вероятно ще бъде финализирана до края на следващия месец.

В момента изпълнителният директор на Audi Рупърт Щадлер е подложен на сериозен натиск заради скандала с лъжливите вредни емисии при дизеловите двигатели, така че няма да е чудно, ако в близките седмици станем свидетели на промяна и там. Карл-Томас Нойман вече е работил в концерна Volkswagen.

В близко бъдеще нито едно от двете събития няма да доведе до сериозна промяна в продуктовите гами на Opel или Audi. Специалистите хвалят Нойман, който намали значително загубите на Opel, въпреки че така и не успя да изведе компанията на плюс.

Първородната Godzilla!