Първият електрически Jaguar вече се произвежда. По-бърз е от Tesla

  • Галерия с 13 снимки Галерия с 13 снимки

19 Jun 2017

Jaguar започна производството на I-Pace в завода на Magna Steyr в Грац, Австрия. На този фон може да ви се стори малко неочаквано, че илюстрираме този материал със снимки на прототипа. Но това е така, защото все още британската марка не е показала серийната кола. Не е толкова странно – Tesla също вече от месец произвежда Model 3, но не е показала официално колата.

Електрическият Jag се е прицелил точно в калифорнийската компания и по-ночно в нейния Model X. Кросоувърът от острова обещава да е много бърз, в някои отношения дори по-бърз от бруталния 7-местен продукт на Илон Мъск и компания.

Все още официалните данни са малко, но неофициално се говори, че I-Pace ще има 400 к.с. и 700 Нм. Второто число е колкото са нютоните в 911 Turbo. Не е зле. Електромоторите (по един за всяка ос) ще се подхранват от доста голяма батерия с капацитет 90 кВтч.

Очаквайте пробег с едно зареждане, достатъчен да вземете София-Бургас. Кога ще е в изложбените зали на Jaguar? Трябва да пристигне през зимата или най-късно в началото на 2018.

Първородната Godzilla!