Kia Stonic дойде по-бързо, отколкото очаквахме

  • Галерия с 8 пресни-пресни снимки Галерия с 8 пресни-пресни снимки

21 Jun 2017

Преди броени часове Kia официално съобщи, че ще представи новия си малък кросоувър през юли. Явно скоро след това някой се сдоби с изтекли официални снимки, които заляха интернет, така че корейците решиха да издърпат премиерата, поне дигитално, много по-рано. И така, запознайте се със Stonic!

Малкият кросоувър се появява в доста населен сегмент, където основни конкуренти ще му бъдат Nissan Juke, Renault Captur и съвсем новият Hyundai Kona.

За разлика от братовчедите в Hyundai, Kia е запазила доста по-близък до актуалната си гама дизайнерски език. Все пак възможността за комбинация на различни цветове за каросерията и покрива е налична и тук.
Свежите цветни акценти са навлезли и в интериора. Там ще откриете възможност за синхронизация с Apple и Android телефони, поне за пазарите, в които CarPlay и Android Auto са налични. Нашият не е сред тях. Хедъп дисплей обаче не се забелязва, така че това е нещо, с което Hyundai ще бъде крачка напред.

В България очакваме новата Kia с еднолитров турбо бензинов мотор със 120 к.с., както и два атмосферни с обем 1,3 и 1,4 литра. Дизелът ще бъде 1,6-литров.

Stonic не изпуска автономната вълна и се е подготвил с всичко познато и полезно до този момент – автоматично спиране с разпознаване на пешеходци, предупреждение за опасност от удар, следене на мъртвия ъгъл, следене на напречен трафик зад колата и подпомагане срещу напускане на лентата.

Ако всичко това е било достатъчно да ви спечели в лагера на Stonic, потърпете до есента, когато колата се очаква у нас.

Много практичен и интересен!