Лайла Калис е 5-годишен дрифтър-бонбон. Кара Chevy Vette и Porsche 911 GT3. Галерия и клипове

  • Галерия от 17 снимки. Галерия от 17 снимки.

21 Jun 2017

Фамилията Калис ви е позната? Може би от Джошуа Калис, който е професионален скейтър известен в тези среди. Дъщеричката му обаче, Лайла Калис, се е насочила към друг спорт – дрифта. Супер лъчезарното хлапе се превръща в интернет сензация и има защо – Лайла кара електрически автомобилчета още от 11... месечна възраст. „Поставих я в колата когато беше още на 11 месеца и и казах как се тръгва и как се завива. И потегли веднага, това беше,“ казва 41-годишният и татко.

Както ще се убедите от клиповете, детето демонстрира истински умения за контрол на автомобилчетата, модулира силата с която натиска газта и спирачката, а ориентацията и в пространството е видна от начина по който върти главата си. Хлапето е страхотно.

Какво кара? Ами, татко и е ентусиаст и е накупил не е една или две машинки. Любимото дрифт возило на Лайла обаче се казва “Red Dragon” - Chevrolet Corvette, който Джош е преработил доста сериозно. Инсталирал е ел. мотор с мощност 1 к.с., работещ на 36 волта (преди на 24), а спирачката е дискова от велосипед с два хидравлични апарата: единият е вързан за педала на спирачката, другият се командва с ръчната. Цялата тази конструкция седи на стоманена спомагателна рама, за да е всичко точно Джош е монтирал и оловни тежести. Те осигуряват перфектно разпределение на масата отпред/отзад, като освен това и допълнително намаляват шанса от прекатурване през глава.

В един от клиповете се споменава, че цената на Vette-а с частите и работата е около 25 000 долара, което далеч не са малко пари, но таланта на Лайла напълно оправдана инвестицията. Що се отнася до максималната скорост, Джош е ограничил „Дракона“ на 24 км/ч при възможни 37. По-нова придобивка на хлапето е червеното Porsche 911 GT3, което е още по-сериозна машина. За разлика от Corvette-a то е двуместно, ел. моторът е с мощност от над 1,3 к.с., спирачните ротори са два, а в кокпита е монтирано дори радио с говорителчета. Колко яко е всъщност това?

Лайла Калис става все по-известна, а тези от вас, които са гледали рекламата на Renault Twingo GT с дрифтещото момиченце вероятно са я припознали. Прилагаме и задкулисно видео от заснемането на рекламата. Разгледайте галерията и вижте няколкото клипа, момиченцето е страхотно и вероятно го очаква също такова бъдеще в родната му Калифорния. Яко.

Първородната Godzilla!