Honda MSX125 носи името Grom и е супер забавен начин за придвижване в града

  • Галерия от 11 снимки. Галерия от 11 снимки.

28 Jun 2017

Или поне така изглежда, като скоро се надяваме да можем да тестваме мини байка за да проверим. Какво представлява? Доста компактно моторче със 125-кубиков двигател с близо 10 коня и 11 Нм, задвижващ тежащата малко над 100 кг Honda MSX125. Скоростите са 4, повече не и трябват, а спирането става с 220-милиметров диск отпред с двубутален апарат Nisin, отзад е завинтен 190-милиметров ротор и апарат с едно бутало. Има си дори ABS.

Готиното при Grom, е че изглежда по-скоро, като смален нейкед байк, отколкото като малко моторче. Каквото всъщност е, но с новия дизайн, LED фара, LED стопа, новият дисплей и по-острите форми, не му липсва самочувствие. „Златна“ и обърната, като при големите батковци, също му придава самочувствие, а гумите са 12-ки с размери 120/70 и 130/70.

От Honda обещават колосално нисък разход разход от 1,5 л/100 км, който най-вероятно не е постижим в реални условия, но буквално вчера засякохме много доволен собственик на бял Grom, който се похвали, че е много доволен и че току що е сипал догоре за 12 лв. Моторчето вече може да се види и у нас, цената му е под 7k, а палитрата от цветове включва четири варианта – безспорно най-якия е Lemon Ice Yellow.

Много практичен и интересен!