BMW X5M и X6M Black Fire са много лоши момчета

  • Галерия с осем снимки на епичната двойка Галерия с осем снимки на епичната двойка

30 Jun 2017

Пред вас са две нови специални версии на най-големите, тежки и мощни М коли – X5M и X6M. Черните чудовища от снимките носят означението Black Fire и очевидно са доста черни. И двете са с покритие металик Sapphire Black, а черни са още решетките на радиаторите, 21-инчовите колела и въглеродните коруби на огледалата. В интериора на черното му прави компания и малко червено, което ще стои чудесно на опционалния волан от алкантара. Ефектът е убийствен.

“Черното е могъщо, черното е вълнуващо, черното е изключително“ са думите, с които BMW започва описанието на колите. По въпроса с могъществото се грижи добре познатият ви 4,4-литров V8 с 575 к.с. Той осигурява спринт до 100 км/ч за 4,2 секунди, благодарение на двойното предаване с превес на задния мост и 8-степенната автоматична скоростна кутия.

По въпроса за вълнението – въпреки своите 575 к.с. тези двама динозаври, обикновено изпълняващи задачи, свързани с транспортирането на невръстни агенти до детската градина или училище, не могат да се нарекат най-вълнуващите коли на света. А цветът? Е, цветът е изключителен, поне докато не излезете на улицата и не осъзнаете, че една трета от всички SUV, кросоувъри и както искате ги наречете, са черни.

Лукс от Китай!