Italdesign разпродаде Zerouno, братовчеда на Huracan и R8, който струва 1,5 млн. евро

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.
  • Червената версия е вторият произведен екземпляр с по-голям спойлер. Червената версия е вторият произведен екземпляр с по-голям спойлер.
  • Сребристата е първата произведена, която беше изложена в Женева през пролетта Сребристата е първата произведена, която беше изложена в Женева през пролетта
  • Цената - 1,5 млн. евро Цената - 1,5 млн. евро

08 Aug 2017

Вече няколко пъти писахме за Zerouno, бруталната и в същото време изключително елегантна суперкола от Italdesign – техен първи опит в създаването на цялостен продукт. Добрата новина е, че според малцината седнали зад волана на тестовите прототипи, Zerouno е много сериозна машина. Лошата новина – вече не може да си я купите, защото и последните бройки бяха продадени. Т.е. и петте. Срещу сумата от 1,5 млн. евро за парче.

Малко освежаване на паметта: Automobili Speciali е специално създадено подразделение на Italdesign, чийто първи продукт е Zerouno. От своя страна Italdesign е част от портфолиото на VW Group, така че е съвсем очаквано Zerouno да се задвижва от 5,2-литровия атмосферен двигател на Lamborghini Huracan и Audi R8. Съответно техническите характеристики са идентични със суперколата на четирите кръга, както и спринтовото време до 100 км/ч (3,2 секунди) и максималната скорост (330 км/ч). Мощността на Zerouno е същата като в останалите работни места на въпросния агрегат – 610 к.с.

Липсата на славна история и тълпи от платежоспособни почитатели обаче е накарала хората от VW да подходят по-различно: колата ще бъде създадена в едва пет екземпляра – ексклузивността струва пари, това е ясно. Вторият екземпляр ще бъде показан на салона за красота в Пебъл Бийч и за разлика от колата в Женева през пролетта, тук Zerouno ще има по-голямо задно крило и много червена боя по каросерията.
След като и петте екземпляра вече са намерили своите купувачи Italdesign предвижда (след като направи останалите три) да пусне открита версия роудстър. Така че събирайте пари в касичката и се ослушвайте за появата ѝ...
 

Лукс от Китай!