Гостувахме на ‘Vintage Cars and Bikes‘ в Люксембург и видяхме Renault Sport Spider. Там имаше всичко, обилна галерия от събитието

  • Мега галерия от 78 кадъра. Мега галерия от 78 кадъра.

09 Aug 2017

И по-точно имахме пратеник там, в Щайнфорт. Градчето е с население от 2184 жители, което не му пречи да бъде домакин на ‘Vintage Cars and Bikes‘ събитие, даващо среща на класически возила с четири, три и две гуми. Няколко стотин машини на площ от 5000 квадратни метра. Нашият човек там бе Ники Тодоров, който сте чували като име и глас от Z-Rock и култовото вечерно предаване за поздрави в ефира Z-Jungle, а това е супер приятната галерийка, която той спретна за нас.

Какво включва тя? Оригинално Shelby Cobra, прекрасна Alfa Romeo Giulia, BMW 326 Cabriolet, което се продаваше за 54 900 евро, Citroen DS19, DeLorean, по-нови коли, като BMW 850 CSi, както и доста редки, като например Renault Sport Spider. Произвежданият между 1996 и 1999 година спортен роудстър се задвижва от 2-литров мотор със 150 к.с., които обаче са напълно достатъчни за масата му от 930 кг.

Това обаче са едва шест от експонатите, останалите ще намерите в обилната галерия. Благодарим на Ники за нея, а на вас - приятно цъкане.

Първородната Godzilla!