Tesla влиза в Дакар с чудовищен Model X

  • Два внушителни рендъра на най-странната Tesla, която някога сме виждали Два внушителни рендъра на най-странната Tesla, която някога сме виждали

28 Aug 2017

Добрата новина е, че пред вас е най-новият участник в Дакар 2018 - силно преработена електрическа Tesla Model X. Лошата - че това са само рендъри и Илон Мъск едва ли тръпне от нетърпение да пусне лъскавия си ван-кросоувър в едно от най-екстремните и кални автомобилни състезания на света.

Преди да отхвърлим идеята като напълно абсурдна е добре да си припомним, че тази година за първи път изцяло електрически модел завърши ралито. При това испанската Acciona използваше точно батерии на Tesla, макар и по-голям пакет, отколкото можете да намерите дори в 100D - с капацитет от 150 кВтч.

Рендърът стъпва на основата на Model X и неговите крилати врати, макар да не сме сигурни доколко са необходими задни врати на бъги за Дакар. Двойното предаване е ясно, голямата батерия също, а повдигнатото окачване (вероятно въздушното ще трябва да отстъпи на здрави амортисьори и големи пружини) ще защити батериите от предизвикателствата на нечовешките условия в Южна Америка.

Ще се осъществи ли тази идея някога? Абсурд. Харесва ли ни!? Много!

 
Лукс от Китай!