Honda CBX V12 е абсурдно чудовище. Галерия и видео

  • Галерия от 43 снимки. Галерия от 43 снимки.

02 Sep 2017

Обичаме нейкед моторите, харесваме много класическите изпълнения, като същевременно почитаме Honda и техните машини, просто защото са адски премислени и направени качествено. И винаги сме се възхищавали на CBX заради напречно разположения 6-цилиндров редови двигател, същия брой красиви изпускателни колектори и контраста със скромно изглеждащата останала част от байка. В случая обаче моторът има двойно повече цилиндри подредени във V формация.

Откачената машина е дело на Андреас Дрорджадес от Южна Африка, бивш мотоциклетен състезател, карал Matchless 500 на о-в Ман и из Европа, САЩ и Канада. Това обаче било през 64-та, след което Андреас се отдал на други професионални занимания, а за хоби сглобявал най-различни мотори. И като казваме мотори, имаме предвид две V6 машини, едната с компресор и три мотора с агрегати от Ferrari, последният с V8 от 308.

‘Andreas V12’ обаче е базиран на спомената в началото Honda CBX и е направен без CAD, без компютри и дори почти без скици по метода проба-грешка. Пълната галерия ще ви даде добра представа за анатомията на мотора, а няколкото клипа ще я допълнят подобаващо. В снимките ще видите и самия Андреас яхнал своята V12, обут в чифт Globe Chet Thomas 4-ки. Изглежда пич.

Първородната Godzilla!