Seat извади най-мощния си модел, правен някога – Leon Cupra R

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

05 Sep 2017

След месеци на спекулации Seat показа за първи път Leon Cupra R. Официалната премиера ще се състои следващата седмица на автосалона във Франкфурт. Хотхечът е най-мощната машина, излизала от завода на компанията и идва с 300 к.с. (в съчетание с автоматик DSG) и 310  к.с. (с ръчка). И двете са с 6-степенни кутии и задвижване само на предните колела. 310 конски сили само на предните колела ни звучи като брутално „изправяне“ на колелата от въртящия момент при всяко по-агресивно движение с десния крак.

R се отличава с изчислен наново камбер на предната ос, адаптивно окачване, спирачки Brembo (защото отрицателното ускорение от 100 до 0 е дори по-важно от онова от 0 до 100) и нова изпускателна система с намалено обезшумяване.

Спойлерите са изработени от карбон, отворите за охлаждане са предвидени за повече изтезания на мотора, различни са и джантите. Клиентите ще избират между едва три цвята – черно Midnight, сиво Pyrenees и друго матово сиво.

Засега Seat не разпространява снимки на интериора, но е така добър да усили апетита ни с обещания за алкантара в съчетание с въглеродни влакна и дори мед. Leon Cupra R, за разлика от братовчед си Golf R, ще бъде ограничен в серия от 799 екземпляра. Трудно ни е да преценим дали това ще създаде колекционерска стойност на колата или просто маркетинговият отдел на Seat е преценил, че няма да успее да пласира повече.

 

Лукс от Китай!