Renault Symbioz има 680 к.с. и идва в комплект с къща

  • Разгледайте галерията като цъкнете на стрелките върху снимката Разгледайте галерията като цъкнете на стрелките върху снимката
  • Renault не просто прави прототипи, а цели къщи за колите си Renault не просто прави прототипи, а цели къщи за колите си
  • Градинска мебел в интериора. Това трябва да е шик, нали така, Renault? Градинска мебел в интериора. Това трябва да е шик, нали така, Renault?

13 Sep 2017

Може не всички в този сайт да са върли почитатели на гамата на Renault, но едва ли някой ще отрече, че французите умеят да правят страхотни прототипи.

Symbioz Concept е поредният убедителен пример за това. Той не просто е автомобилът, с който да отидете на работа или почивка, той е свързан с дома и инфраструктурата, подобно на смартфона ви.

Според Renault светът ще е готов за толкова напредничава кола едва през 2030 г. Но да се върнем на веществените части от Symbioz. Той е изцяло електрически (ако сте следили новините от Франкфурт във вторник, това едва ли ви изненадва), като електромоторите на задния мост произвеждат 680 к.с. и 660 Нм, които осигуряват спринт до 100 км/ч за малко над пет секунди. Индуктивно зареждащите се батерии осигуряват пробег от 500 км.

Да се върнем на къщата. На щанда на марката във Франкфурт е изграден истински дом – със спалня, кухня и т.н., част от който ще бъде и колата. Да, в епохата на автономните автомобили, смятат от Renault, няма да е странно, ако колата ви паркира във всекидневната и знае какво трябва да се купи за вечеря по-добре от вас.
 

Първородната Godzilla!