Hyundai иска да изберете Genesis G70 пред A4, Серия 3 и C-класата

  • 22 снимки на G70 - новият играч в луксозния клас 22 снимки на G70 - новият играч в луксозния клас

16 Sep 2017

Когато Infiniti стъпи в Европа преди десетина години, беше почти непозната марка, която хората свързваха по-скоро с Щатите, отколкото с Япония. Днес луксозната марка на Nissan определено не е изпълнила главната си цел – да детронира Mercedes, BMW и Audi, но явно се справя достатъчно добре с продажбите, защото набира все повече последователи.

Най-новият от тях се казва Genesis и не би следвало да ви е съвсем непознато име. Зад гърба на марката стои не кой да е, а петият по големина производител на автомобили в света – Hyundai. При това новото G70, което е първият модел на марката, атакуващ директно европейския пазар, се хвърля в дълбоката вода – срещу Серия 3, C-класата и A4.

Спортният седан идва с два бензинови двигателя (3,3-литров бензинов битурбо V6 и двулитров четирицилиндров) и един дизел с обем 2,2 литра.  Най-потентният вариант има апетитните 370 к.с. (4,7 сек до 100 км/ч), по-малкият бензин е с 254, а дизелът доставя достатъчните 200 кончета.

Под елегантната (и също някак напомняща за Infiniti) каросерия всъщност се крие обширната Kia Stinger. G70 е дълъг 4,69 м (Серия 3: 4,63 м; A4: 4,72 м; C-клас: 4,69 м) и представя дизайнерския език, с който марката ще се опита да открадне клиенти от европейските хегемони. Между другото дизайнерът на Genesis е Люк Донкерволке – може би си спомняте, че на него дължим Murcielago и Gallardo.

В технологично отношение седанът изглежда добре подготвен. Той има асистент за автоматично спиране в случай на опасност, асистент за невидимата зона и адаптивен круиз контрол с функция за автономно движение на магистрала. Това са положителни неща, но нищо изключително, което да не сме видели дотук.

В интериора стандартно присъства 8-инчов сензорен екран, а кожената тапицерия, хладният алуминий и аудиосистемата Lexicon с 15 говорителя са опция. Все още не знаем нищо за цената, но според слуховете Genesis ще атакува с много добро съотношение цена/качество.

 

Първородната Godzilla!