“Porsche” лодката за 13,9 милиона евро вече е на вода. Честито на собственика

  • Галерия от 7 снимки. Галерия от 7 снимки.

20 Sep 2017

През май писахме, че Dynamiq Yachts подготвят супер луксозна лодка с дизайн дело на Studio F.A. Porsche. И ето, че първият от общо седемте екземпляра вече е на вода. Тогава ви споменахме и цената на 115-футовата яхта – 11,9 милиона евро. Оказва се обаче, че сме ви излъгали, защото businessinsider.fr посочват сумата от 13,9 милиона. Не че има особено значение.

Визията на GTT 115 (Grand Turismo Transatlantic) е вдъхновена от електрическата концепция Porsche Mission E, а вътре и на палубата могат да бъдат забелязани възглавнички с “houndstooth” тапицерия, напомняща на 911 R… Интериорът има също старателно положен мрамор и карбон, вторият явно не с цел олекотяване, а от естетически съображения, имайки предвид наличието на първия материал. Екипажът се състои от 6 човека, толкова е капацитетът и за гости.

Задвижването? Ако очаквате няколко бутрурбо V8-мака от Panamera ще останете разочаровани. Моторите са два броя MAN V12 с по 1650 к.с. всеки, а за самото задвижване отговарят две конзоли Fortjes 5000 със срещуположно въртящи се пропелери. Максималната скорост е 21 възела (близо 40 км/ч), а обсегът и с едно зареждане е 6300 км при спокойно круизване с 10 възела.

Първородната Godzilla!