Extreme Fest Sofia 2017 - галерия и няколко интересни факта

  • Галерия от 34 снимки. Галерия от 34 снимки.

25 Sep 2017

Накратко, Extreme Fest Sofia 2017 е двудневно събитие включващо спортни прояви от най-разнороден тип – BMX, скейт, ролери, баскет, скокове с бънджи от кран, катерене, паркур и други, като ние „се класирахме“ за втория ден от феста, който бе посветен основно на моторните дисциплини. А именно на картинга, дрифта и стънт изпълненията с мотоциклети, от които ви предлагаме и кратка галерия.

Изключително важна част от феста бе представянето на специално адаптирания мотоциклет Kawasaki ZXR 750 и инициативата на Adrenalin Dream Team. А именно предоставянето на възможност на претърпелите злополука и останали с трайни двигателни увреждания мотористи, да могат отново да седнат зад кормилото. За целта байкът е снабден с помощни колела и специален механизъм, който ги вдига при команда след потегляне на мотора. Малко преди спиране своеобразните колесници биват отново спускани, което значително улеснява карането на машината.

Специалното Kawasaki бе карано от Сергей Сергеев – Сижи, шампионът който няма нужда от представяне в средите, а в редиците на Adrenalin Dream Team присъства също Евгения Кусева – Жени, както и още няколко запалени моториста с мисия – да подпомагат хора, като тях да живеят пълноценно и да се радват на мотоциклетния адреналин. Повече информация за този готин проект може да научите, като посетите Facebook страницата на Adrenalin Dream Team, а чрез нея също може да се свържете с тези готини хора и да разберете с какво може да помогнете на яката инициатива.

Други дейни участници в Extrem Fest 2017 бяха дрифтърите на Mirafiori, a Алекс Язов – Матрицата за пореден път демонстрира уменията си и силата на своята E30-ка с 4,4-литров V8. Дрифт машините с четири колела направиха и съвместно шоу с мото стънтърите, като интересно присъствие записаха и Lotus Sofia. Британската марка за спортни - която прави едни от най-добрите шасита - е доста екзотична за България, като тези хора я представляват и са причината да виждаме тези два жълти Elise-a доста по-често.

Картингът? Забавната дисциплина отново бе силно засегната, като Sofia Karting Ring проведе безплатни уроци на деца и подрастващи (и родители). Николай Върбицалиев пък, първият българин карал във Formula BMW и доказан картинг състезател, демонстрира една от шестте нови машини на Sofia Karting Ring. Новият карт е CRG Centurion Senior, шасито е изградено от хром-молибденови тръби, а моторът е Honda GX270 с обем 270 куб. см и е с мощност 9 к.с. Машината е осезаемо по-бърза от останалите картове на Sofia Karting Ring и ще бъде предоставяна на участниците с по-добри времена.

Текст и фотография: Иван Монев

Първородната Godzilla!