Новият Sprinter идва през 2018 и ще е по-красив от колата ви


26 Sep 2017

Вече и вановете са предшествани от подгряващи изображения. Mercedes-Benz представи първото такова на новия Sprinter. който влиза в продажба в началото на 2018. Компанията обещава невиждани досега в сектора на големите бели бусове асистиращи системи, възможности за свързаност и модерни технологии.

Доказателство, че в Mercedes не си играят на дребно, са думите на Фолкер Морнхинвег, директор на отдела за ванове: „Искаме да предлагаме най-подходящото мобилно решение за всеки един сектор и за всяка транспортна задача.”

Новият Sprinter този път се разработва отделно от Volkswagen. Германците са толкова уверени в успеха му, че освен в двата завода в Германия (в Дюселдорф и Лудвигсфелде) ще го произвеждат и в съвсем нов и построен специално за целта завод в Щатите. Както може би сте очаквали, ванът за първи път ще има изцяло електрическа версия. На скицата Sprinter все още прилича много на концептуалния Vision Van, представен преди около година, но серийният модел неминуемо ще трябва да е по-ръбат, за да събира повече каси бира. Което всички ние искаме. Немислими футуризми като камерите на мястото на страничните огледала също са отхвърлени. Поне засега...
 

Първородната Godzilla!