Honda PCX Electric демонстрира бъдещето на електрическите скутери. Машинката се презарежда за секунди

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

01 Nov 2017

Това е така поради една изключително логична и важна функционалност, която не се предлага от (почти) никой производител на електрически возила. А именно – махащите се батерии. Honda PCX Electric черпи електричество от две банки, които приличат на малки хладилни чанти и които могат да се изваждат и заменят с нови за секунди. Еврика.

Всичко звучи супер логично, но досега много малко компании показаха подобни прототипи, а именно това е бъдещето на електрическите превозни средства. Този тип подход реално има само един съществен минус и това е, че ако искате да сте относително независими откъм изчакване за зареждане, трябва да си купите още един комплект батерии, а те не са евтини.

За сега само тайванската марка Gogoro ползва подобна система за техния Smart Scooter, но очакваме това да се превърне в тенденция. Освен чисто електрическия PCX Electric обаче, Honda представиха и хибридна версия на същия модел. Японците все още държат детайлите в тайна, но казват, че скутерът ползва компактна хибридна система, в която специалният стартер асистира на двигателя с вътрешно горене. 

Първородната Godzilla!