Най-лекият Aston Martin тежи 5,9 кг и е велосипед. Казва се Storck Fascenario.3, рамката е 770 грама

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

04 Nov 2017

Съществуват много колела брандирани с автомобилни марки, но Aston Martin е една от малкото компании, които наистина участва по някакъв начин в разработката на велосипедите, носещи тяхното име. В случая Aston са се кооперирали с Storck за проектирането на изумителното Fascenario.3.

„Смятам, че това е най-доброто колело с автомобилно име правено някога,“ казва Маркус Щорк, основателят на едноименната велосипедна фирма. Смело изказване, но подплатено с доста… карбон. Карбон и то не какъв да е, а специален. Естествено същността на т.н. Nano Carbon Technology технология остава тайна, но не са тайна някои от цифрите свързани с байка.

Aston Martin Stork Fascenario.3 тежи смешните 5,9 килограма, а само рамката е още по-смешните и респектиращи 770 грама. Шините с марка ZIPP и спирачките THM, също са изработени от въглеродни композити и помагат за тези 5,9 кг, като първите носят – забележете – гуми Pirelli P Zero Velo. Колелото е екипирано с последното поколение компоненти Sram, за безкабелна смяна на скоростите, които дават възможност за изключително фина настройка и максимално гладка езда.

Супер велосипедът ще бъде ограничен в серия от едва 107 броя, като цената на всеки не е обявена, но със сигурност ще класира байка сред колекционерите.

Първородната Godzilla!