Tesla в Льо Ман? Искаме го!

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.
  • Това, което ни харесва - 450 км/ч на правата Мулсан Това, което ни харесва - 450 км/ч на правата Мулсан
  • Това, което не ни харесва - не сме особено сигурни къде ще седне пилотът Това, което не ни харесва - не сме особено сигурни къде ще седне пилотът

05 Nov 2017

Както вероятно знаете, актуалните модели на Tesla се задъхват да завъртят пълна обиколка на „Нюрбургринг” със спортно темпо, без да прегреят. Така че моментът, в който ще видим изцяло електрически модел от американската компания в 24-часово състезание едва ли е съвсем близък. Особено в класа на прототипите. Което не пречи да мечтаем с помощта на дизайнерите Жерон Клаус и Фабиен Брии. В галерията ще откриете тяхната представа за състезателна Tesla през 2030 г.

Ефектните им скици са част от Michelin Design Challenge 2017 и дават представа какво да очакваме от истински брутален състезателен прототип в категорията LMP1. Ефектните крила и дифузьори изглеждат много по-обещаващо от липсата на пилот. Да, състезанията през 2030 г. е доста вероятно да бъдат автономни или поне да дават възможност за управление от разстояние. От гледна точка на сигурността това не звучи толкова лошо, защото на правата Mulsanne тази Tesla ще развива над 450 км/ч.

Лукс от Китай!