Горещият Corvette ZR1 2019 е тук! 755 к.с. и ръчка звучат феноменално!

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки
  • Пакетът Sebring Orange e особено готин Пакетът Sebring Orange e особено готин

12 Nov 2017

Chevrolet вдигна покривалото от дългоочаквания Corvette ZR1. Купето се води модел 2019, но ще бъде доставяно веднага щом се стопи снегът през март...

Новият ZR1 е най-мощният и бърз Corvette, създаван някога, и използва 6,2-литров V8 LT5 със 755 к.с. и 968 Нм. Той може да се поръча със 7-степенна ръчка (!) или опционален 8-степенен автоматик. Максималната скорост е 337 км/ч.

Купето разполага с подобрена аеродинамика и много по-добро притискане към пътя. Предният капак е от въглеродни влакна, радиаторите също са по-ефективни - четири на брой.

За колата ще се предлагат два различни аеро пакета. С единия ще бъде достъпна споменатата максимална скорост. Дори той осигурява със 70% повече сцепление спрямо Z06, което е забележително постижение.

Опционалният ZTK Performance Package пък притиска колата с 430 кг към асфалта. Този пакет идва с летни гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 и се отличава с промени по шасито, насочени към по-добро притискане към пътя и по-твърди магнитни амортисьори за по-добро сцепление в завои. Максималната скорост страда с няколко километра в час, но времената за обиколка ще са по-добри.

Оранжевата кола от снимките пък е с новия пакет Sebring Orange, който... е, който оцветява доста от детайлите в оранжево, включително спирачните апарати и коланите. Това, както знаем, добавя поне толкова коне, колкото стикерът на задното стъкло...

За отличното проветрение на гърба ви се грижат вентилирани и топлещи седалки от напа, а ръцете ви са сграбчили волан от въглеродни влакна. Други любопитни детайли в интериора включват аудиото Bose и доста по-полезната опция за записване на телеметрични данни.

 

Лукс от Китай!