Новото Infiniti QX80 е динозавър с 5,6-литров V8

  • Галерия с 21 снимки Галерия с 21 снимки

15 Nov 2017

Неслучайно Infiniti избра точно автосалона в Дубай за премиерата на гигантския си кросоувър QX80. Динозавърът се задвижва от 5,6-литров V8 и тъне в лукс, макар интериорът да не изглежда ултрамодерно, на фона на предлаганото от марката в Европа. Японците очакват Близкия изток да е сред основните пазари на колата, заедно със Северна Америка и Русия. Защо ли?

С дължината си от 5,33 метра и височината от 2,03 м, QX80 превъзхожда дългата база на Range Rover. Вътре могат да се поберат до осем души, въпреки че кралската конфигурация е с четири отделни кресла. Епохалната радиаторна решетка и размерите, съперничещи на училищен автобус, правят QX80 повече от достолепен.

Интериорът се къпе в лукс. Висококачествена кожа е използвана не само за седалките, но и за вратите, подлакътниците и много от детайлите в интериора, поне тези, които не са покрити с благородна дървесина. Сравнително конвенционалния интериор с малък сензорен екран не изглежда ултрамодерно, но подобно на клиентите на Rolls-Royce, в тези среди мекотата на кожата се цени повече от приложенията за Android, които предлага инфоразвлекателната система.

Технологично QX80 няма от какво да се срамува. Над пътниците бдят системи за предотвратяване на удар отзад, наблюдение на сляпото петно, интелигентен круиз контрол, автоматично спиране в случай на опасност с разпознаване на пешеходци и система за запазване на лентата.

Макар да може да се поръча само с две задвижващи колела, силно се съмняваме някой да избере това базово ниво. Двойното предаване идва в комплект с компютърно управлявани понижаващи предавки на автоматичната скоростна кутия, а това ще е важно за забавления сред дюните.

Много практичен и интересен!