Шегува ли се Мъск с този гигантски пикап Tesla?

  • Галерия с три кадъра Галерия с три кадъра
  • Дори Мъск призна, че размерите са стряскащи, но въпреки това пикапът на Tesla няма да изисква книжка за камион Дори Мъск призна, че размерите са стряскащи, но въпреки това пикапът на Tesla няма да изисква книжка за камион
  • Илон Мъск по време на презентацията Илон Мъск по време на презентацията

20 Nov 2017

Между еуфорията, съпроводила новия влекач и второто поколение на Roadster, някак незабелязани останаха няколко минути от презентацията на Илон Мъск, посветени на напредъка по пикапа Tesla.

Донякъде това се дължи на факта, че показаното бе толкова невероятно… да, хората наистина решиха да го изтрият от мозъците си. Пикапът на Tesla, ако това наистина е той, прави Unimog и G-клас 6x6  да изглеждат като детски играчки.

Чудовището изглежда е базирано на платформата на камиона, но е ТО-О-ОЛКОВА голямо, че изникват очевидните въпроси. Дори в Щатите – къде ще го паркират, как ще го карат? За да илюстрира размерите на концептуалния си модел, Tesla беше натоварила в него Ford F-150, който е всичко друго, но не и малка кола.

Може би калифорнийската компания се надява на ефекта, който постигна Hummer навремето? Не сме наясно, но това е пикап, който може да носи пикап. Страхотно е, стига да не трябва да влезеш с него в град от човешки мащаб.

„Ще може да се кара с нормална книжка. Звучи неразумно, но ми харесва”, заяви Мъск по време на представянето.

Вероятно все пак Tesla ще намали размера или ще предлага тази свръх версия като част от портфолио с няколко по-нормални модела пикапа. Иначе идеята за електрически пикап би следвало да пожъне голям успех в Щатите, стига въпросният да е по-малък от къща.

Първородната Godzilla!