Lamborghini Urus ще вдига 100 за 3,7 секунди и ще има „най-големите спирачки в света”

  • Грозно, но истинско. Такова е първото изображение на Urus без камуфлажи. Вижте го и с тях в галерията ни... Грозно, но истинско. Такова е първото изображение на Urus без камуфлажи. Вижте го и с тях в галерията ни...
  • Следват още 4 снимки от тестовете на най-бързия SUV на света Следват още 4 снимки от тестовете на най-бързия SUV на света

24 Nov 2017

Lamborghini продължава да ни подгрява с апетитни числа за премиерата на третия модел в гамата си. Могъщият SUV Urus ще изглежда като това размазано нещо на снимката, което всъщност е скрийншот от поредното промо видео на италианците.

Те разкриха и динамичните му характеристики, след като стана ясно, че пичовете от Motor Trend вече са тествали колата. Официалните данни са 3,7 секунди до 100 км/ч и максимална скорост над 300 км/ч. MT обаче уточняват, че по време на техния тест спринтът до 100 км/ч се е случил в рамките на 3,4 секунди. Nice, а!?

Urus е първото Lamborghini с цели шест режима за движение, включително за пясък, сняг и писта.

Официално покривалото от колата ще бъде вдигнато на 4 декември. Urus ще се задвижва от 4-литров битурбо V8 с 650 к.с. и 850 Нм. Моторът предава въпросните числа на 8-степенен автоматик ZF, който от своя страна ги праща към четирите колела. Досега компанията не е използвала кутия с хидротрансформатор и резултатът е много любопитен. Тя допринася за колосалните за Lamborghini 2154 кг собствена маса. Стандартните колела ще бъдат 21-инчови, а срещу доплащане ще може да се избират 22 и 23-инчови, като независимо от избора, в тях ще се крият „най-големите спирачки в света”. Каквото и да значи това, звучи обещаващо.

Запознайте се с няколко от режимите на душата на Urus:

Corsa (Писта)

 

Anima, т.е. всички режими:

 

Terra (Офроуд, доколкото това има смисъл за Lamborghini)

 

Sabbia (Пясък)

 

Neve (Сняг)

 

Много практичен и интересен!