Междувременно в Мичиган... (Видео)

  • Галерия с 8 кадъра от видеото Галерия с 8 кадъра от видеото

29 Dec 2017

И тази зима вероятно ще гледаме много такива видеа. Не става въпрос само за неподготвени шофьори, несъобразена скорост, летни гуми, непочистени пътища… Почти винаги е съчетание между тези и много други фактори. Пускаме видеото тук, не за да се смеем над чуждото нещастие, а защото е добре да си припомняме, че малко повече внимание през зимата никога не е излишно.

Кадрите са от борда на камион на пътна помощ, отзовал се на сигнал на 26 декември по шосе №31 в северната част на Щатите. Сериозните снежни бури в щата Мичиган не са рядкост и шофьорите обикновено са добре подготвени. За съжаление големите 4х4 пикапи може и да са много полезни при потегляне в преспите, но почти по никой показател не превъзхождат коя да е друга кола, когато става въпрос за спиране на заледен и заснежен път.

Ситуацията вероятно ще ви се стори позната - пътят все още не е почистен и канавките се оказват неочаквано привлекателни. В мелето участват поне 20 коли и камиони (в тези няколкостотин метра, които виждаме в клипа), като за щастие няма данни за сериозно пострадали хора.

Поуката е ясна - винаги си оставяйте сериозен резерв от дистанция, поддържайте скорост, при която имате контрол, защото тъжната истина е, че когато у нас условията са като във видеото, обикновено щетите са по-значителни и има сериозно пострадали.

 

Първородната Godzilla!