31-годишно Porsche на цената на чисто нов VW Golf R? Кое бихте взели вие?

  • Галерия с 64 снимки. Галерия с 64 снимки.

06 Jan 2018

Porsche-то не е 911, моделът дефиниращ марката, но е 944 Turbo, в перфектно състояние. Годината на производство е 1987-ма, пробегът на колата е 69 418 км, под предния капак работи 2,5-литров 4-цилиндров турбо мотор с 220 к.с., а цветът е ‘Satinschwarz metallic’ с код LY9Y. Интериорът също е приятен, комбинация кожа/текстил ц цвят бордо и типичната за марката ергономия. Супер.

Porsche-то със „изскачащи“ фарове се продава от добре познатия ни холандски дилър autoleitner.nl, които искат за него точно 49 500 евро. За на практика същата сума обаче може да вземете и чисто нов VW Golf. Експонатът на софийския автомобилен салон стриваше 105 хил. лв, но сме убедени, че ако отидете в Porsche BG и заявите сериозен интерес към колата, ще ви направят оферта за под 100k.

Golf за 100 хил. лв? Абсолютно, защото става въпрос за ултимативния нов Golf, R версията, допълнително снабдена с така наречения пакет Performance. Припомняме, че този VW се задвижва от 2-литров турбо мотор с 310 к.с., предаването е двойно и хотхечът е значително по-бърз от въпросното 944 Turbo - този Golf развива 267 км/ч (кликнете на синя R долу за галерия и информация за коалта).

Но в случая е ясно, че не става въпрос за сравнение на характеристики, а за въпрос на личен избор. И двата автомобила са харизматични сами по себе си, въпросът обаче е кой бихте предпочели вие?

Първородната Godzilla!