Genovation GXE дебютира с над 800 електрически коня и 354 км/ч. И ръчка, о Боже!

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки
  • Къщата на епичния V8 се оказва доста широка за електрическото задвижване Къщата на епичния V8 се оказва доста широка за електрическото задвижване

10 Jan 2018

Преди няколко години малка американска компания обяви, че е направила изцяло електрически Chevrolet Corvette, и с него постига рекорд за скорост за електрическа кола с регистрационни номера от 330 км/ч.

Сега същата тази компания, чието име е Genovation, показа най-новата си версия на същия този Corvette. Запознайте се със способния да развие над 350 км/ч GXE.

GXE стъпва на изцяло алуминиевата платформа на новия Corvette. Според компанията използва и най-модерните възможни батерии, инвертори и електромотори.

Благодарение на тях произвежда над 800 к.с. и 950 Нм. Най-хубавото е, че компанията изпълни обещанието си и насочва всичко това към задните колела през 7-степенна механична скоростна кутия! Това е първата електричка с ръчка, за която сме чували.

Ако сте достатъчно бързи с превключването, би следвало да постигнете 100 км/ч за под три секунди. Максималната скорост е 354 км/ч. Интересно как ще е решена защитата на скоростната кутия, предвид гигантския въртящ момент.

Пробегът с едно зареждане щял да бъде 280 км при „нормално” каране. Каквото и да значи това, подозираме, че се различава от нормалното каране с Nissan Leaf...

Хората в Genovation са се постарали сериозно и са осигурили идеално натоварване на двете оси – по 50%. Спирачната система Brembo се намира в джанти от въглеродни влакна, а в интериора глезят кожа и алкантара. Интериорът си е от Corvette, което не е лошо.

Ще бъдат произведени едва 75 екземпляра, като първите доставки се очакват преди края на годината.

Видеото, с което компанията изгря на световната сцена, е тук:

Първородната Godzilla!