Запознайте се с новата Tesla комби

  • Засега имаме само тези две снимки Засега имаме само тези две снимки

29 Jan 2018

В Щатите не си падат много по тях, но Европа, особено западната част от континента ни, ги обича – комбитата. Това е накарало сравнителна малката фирма QWest да направи въпросната каросерия на базата на Tesla Model S.

Британският каросериен специалист по принцип се занимава с въглеродни влакна и разни подобни красоти и този път има амбицията да превърне Tesla-та на всеки платежоспособен клиент в това, което виждате на снимките. Официалната премиера ще се състои на автосалона в Лондон през май.

За база е използван P90D, но на практика фирмата може да направи метаморфозата, независимо от типа батерия. Задната част е „дорисувана“ от споменатите въглеродни влакна и увеличава с 210 литра товарния обем на електрическото возило.  Което не пречи спринтът до 100 км/ч все още да отнема под 3 секунди.

Всъщност комбито се е получило по-леко от стандартната кола с 12 кг заради употребата на карбон. Масата все още е над два тона – все пак изходната база е била 2100 кг, но все пак всеки килограм надолу е от значение, нали?

Чисто дизайнерски не можем да кажем, че нещата са им се получили идеално, но все пак получават уважението ни за новаторството!

Много практичен и интересен!