Чуйте новите двигатели на Mercedes и Ferrari в F1

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки
  • Така се пали двигател в F1 Така се пали двигател в F1
  • Тото Волф, шефът на Mercedes, изглежда доволен Тото Волф, шефът на Mercedes, изглежда доволен

12 Feb 2018

Сезонът във Формула 1 наближава и останаха по-малко от шест седмици, докато чуем командата „Джентълмени, запалете двигателите“. Въпреки че още е средата на февруари, Mercedes и Ferrari са готови да я изпълнят. Или поне са готови да ни покажат как звучат техните шестаци.

Както във всяка от последните три години болидите във Формула 1 ще се задвижват от 1,6-литрови турбо V6. През 2018 обаче те ще трябва да са още по-издръжливи, защото правилата вече допускат само два резервни двигателя през сезона за всичките 21 състезания.

От 2014 двигателите на Mercedes-AMG са най-мощните и издръжливи в спорта. Ferrari се оказа основен претендент за титлата поне до средата на сезон 2017. Все още е рано да прогнозираме разположението на силите през новия сезон, още повече с промяната при McLaren (вече с мотори Renault), но е доста вероятно тези два екипа отново да са основните претенденти за победите. Така че чуйте какво ще слушат Люис Хамилтън и Себастиан Фетел зад гърбовете си. Видеата са доста различни, звукът също – приятно слушане.

 

 

Лукс от Китай!