Новата Kia Ceed е тук!

  • Галерия с 19 снимки Галерия с 19 снимки

16 Feb 2018

Няколко седмици преди автосалона в Женева Kia представи третото поколение Ceed. Проектирана и произведена във Франкфурт, колата ще се произвежда в Словакия. Третото поколение на модела се отличава с нова платформа K2, която я прави по-широка с 20 мм и по-ниска с 23 мм при запазване на междуосието от 2650 мм. Дизайнът е много внимателно ретуширан и въпреки че става въпрос за ново поколение, в никакъв случай не можем да говорим за революция в тази област. 

Под предния капак обаче промени има. Еднолитровият турбо мотор е преработен, сега прави 120 к.с., има и нов 1,4-литров със 140 коня. Ще се предлага и версия на този двигател без турбо. Дизеловите предложения разчитат на 1,6-литровия двигател със 115 и 136 к.с. Серийна е 6-степенна ръчка, а по-големите двигатели ще идват със 7-степенен автоматик с два съединителя.

В интериора навлиза нова инфоразвлекателна система с 8-инчов екран, но това е опция. Базово колата идва с далеч не така добре звучащ 5-инчов дисплей. Ceed вече може да се похвали с режими за управление – макар и само два – нормален и спортен.

По въпроса със системите за сигурност Kia има какво да предложи – асистент за лентата, автоматични фарове, автоматично избягване на удар – все серийно. Колата също така следи невидимата зона зад рамото ви и разполага с предупреждение за напречен трафик, когато излизате на заден ход.

Много по-добра от предишната?