Това са осемте най-готини Golf-а, създавани някога

  • Разгледайте галерията, за да проследите класацията от осмото към първото място! Разгледайте галерията, за да проследите класацията от осмото към първото място!
  • 8. VW Golf GTE Sport concept: През 2005 г. бъдещето изглеждаше така – бензинов двигател, подсилен от два електромотора. Познаха. Мощността от 400 к.с. звучи обещаващо дори 13 години по-късно 8. VW Golf GTE Sport concept: През 2005 г. бъдещето изглеждаше така – бензинов двигател, подсилен от два електромотора. Познаха. Мощността от 400 к.с. звучи обещаващо дори 13 години по-късно
  • 7. VW Golf-e: До появата на бъдещите футуристични електрически модели от Volkswagen, това е най-сериозния отговор на VW на глобалното затопляне и цялата издънка около Дизелгейт. 7. VW Golf-e: До появата на бъдещите футуристични електрически модели от Volkswagen, това е най-сериозния отговор на VW на глобалното затопляне и цялата издънка около Дизелгейт.
  • 6. VW Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo concept от 2014: Макар да е създаден за компютърна игра, този брутален роудстър беше произведен в един-единствен екземпляр – с V6 с над 500 к.с… 6. VW Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo concept от 2014: Макар да е създаден за компютърна игра, този брутален роудстър беше произведен в един-единствен екземпляр – с V6 с над 500 к.с…
  • 5. VW Golf R: Независимо дали вземете R от шестото или седмото поколение, получавате кола, която е с една степен по-бърза и агресивна от GTI. Двойното предаване допринася много за опитомяването на сериозната мощност от 310 к.с. в актуалното издание. 5. VW Golf R: Независимо дали вземете R от шестото или седмото поколение, получавате кола, която е с една степен по-бърза и агресивна от GTI. Двойното предаване допринася много за опитомяването на сериозната мощност от 310 к.с. в актуалното издание.
  • 4. VW Golf GTI MK1: Първообразът на съвременните хотхечове. 115 конски сили задвижват 800 килограма в средата на 70-те. Ражда се една легенда 4. VW Golf GTI MK1: Първообразът на съвременните хотхечове. 115 конски сили задвижват 800 килограма в средата на 70-те. Ражда се една легенда
  • 3. VW Golf Design Vision GTI concept: Налудничав прототип от 2013, който така и не се превърна в нещо повече от прототип. Което не му пречи да изглежда маниакално добре. Задвижва се от VR6 с над 500 коня. 3. VW Golf Design Vision GTI concept: Налудничав прототип от 2013, който така и не се превърна в нещо повече от прототип. Което не му пречи да изглежда маниакално добре. Задвижва се от VR6 с над 500 коня.
  • 2. VW Golf GTI W12 concept от 2007: Битурбо W12 с 650 к.с. към задните колела. Би следвало да вдигне 325 км/ч, макар никой да не го е тествал на практика при такива скорости. 2. VW Golf GTI W12 concept от 2007: Битурбо W12 с 650 к.с. към задните колела. Би следвало да вдигне 325 км/ч, макар никой да не го е тествал на практика при такива скорости.
  • 1. VW Golf II от Перник: Да, не издържахме на изкушението с изтъркания лаф „пернишки Golf“. Истината е, че каквото и да говорим, няма по-митологизирана, нито по-популярна кола в Германия и цяла Европа в края на 80-те и началото на 90-те. И в Перник… 1. VW Golf II от Перник: Да, не издържахме на изкушението с изтъркания лаф „пернишки Golf“. Истината е, че каквото и да говорим, няма по-митологизирана, нито по-популярна кола в Германия и цяла Европа в края на 80-те и началото на 90-те. И в Перник…

27 Feb 2018

Най-продаваната кола в света? Най-скучната кола в света? Volkswagen Golf е институция. За времето от 1974 до днес са създадени седем поколения, от които са продадени над 34 млн. екземпляра. Безспорен победител по продажби на десетки пазари, той се лута между етикетите „най-скучен“, „най-практичен“, „най-германски“ и „страхотен“. Повечето хора имат любим Golf, дори да не са особени почитатели на модела. Повечето от нас са карали Golf в един или друг етап от живота си. За някои е първата кола, спасена от моргата за пет стотака, други се радват на струващи над 50 хилядарки екземпляри от седмото поколение, отличаващи се с отлична сглобка и луксозни детайли, издаващи родословна връзка с Audi и Bentley. И все пак кои са най-страхотните Golf-ове, създавани някога – серийни или прототипи… Събрахме осем, без да имаме претенции за изчерпателност… Очакваме вашите предложения!

Разгледайте галерията, за да проследите класацията!

Лукс от Китай!