Това е новият Volkswagen Touareg. Колата идва със завиващи задни колела и 15-инчов екран

  • Това е новият Volkswagen Touareg. Колата идва със завиващи задни колела и 15-инчов екран

23 Mar 2018

Да, 15-инчов централен „монитор“, който е леко завъртян към шофьора и който прелива в 12-инчовия дисплей за контролните уреди. Кокпитът изглежда едновременно супер модерен и минималистичен, а пространството е повече отпреди. Колата е по-дълга и по-широка, багажникът побира минимум 810 литра в сравнение със „старите“ 697. Супер. Въпреки набъбналите размери, колата е по-лека със 107 килограма.

Новият SUV флагман на Volkwagen логично споделя платформата си с Bentley Bentayga, Porsche Cayenne и Audi Q7, но и предлага новости. Като например завиващата задна ос, която цели да го направи по-маневрен в града и по-динамичен извън него. Колата ще се предлага и с полу-автономен модул, грижещ се за завиването спирането, ускорението до 60 км/ч, както и с асистент за нощно виждане. Фаровете също са забелецжителни: матрични LED наречени IQ.Light.

VW Touareg MkIII дебютира с два 3-литрови дизелови V6 мотора, с мощности 231 и 286 к.с., като в Китай – най-големият пазар за модела - ще се предлага и като плъгин хибрид с 367 к.с., версия която по-късно ще дойде и в Европа. Към края на годината ще се появи най-мощният нафтов вариант с версия на 4-литрвоия V8 на VAG с 421 коня, както и бензинов V6 с 340 к.с. Харесва ли ви дизайнът?

Много по-добра от предишната?