Waymo ще пусне 20 хиляди автономни Jaguar-а по улиците

  • Галерия с 8 снимки на автономния Jaguar I-Pace Галерия с 8 снимки на автономния Jaguar I-Pace

27 Mar 2018

Вероятно моментът за „автономни новини“ не е най-подходящият, но ако някой е смятал, че катастрофите и фаталните случаи ще изчезнат като с магическа пръчка с появата на първите тестови самоуправляващи се коли, то очевидно е бъркал. Еволюционният подход за добро или лошо ще се наложи и тук, така че само най-добрите производители на автономни автомобили ще стигнат до масово производство.

Пред вас е новият автономен и изцяло електрически тестов автомобил на Waymo и Jaguar. Ако се чудите откъде се взе Waymo – това е най-напредналата в областта на автономното придвижване компания в света за момента – дъщерна компания на Alphabet, компанията-майка на Google. Аха, Google, да!

Waymo е една от малкото фирми в момента, която не само тества автономни автомобили по пътищата на САЩ, но и има няколко хибридни Chrysler Pacifica, които без шофьор превозват реални хора в първата подобна тестова програма в света в момента – в Аризона. Вижте видеото долу!

Идеята на Waymo и Jaguar е безпилотната услуга за споделено пътуване да има и своя по-луксозен вариант за хората, склонни да платят няколко долара отгоре, за да се возят в автономно такси Ja-a-ag. Тестовите Jaguar-и ще излязат на улицата към края на тази година и ще могат да ви приберат от бара (първо в някои градове на Щатите) от средата на 2020 г.

 

 

 

Много по-добра от предишната?