Откраднаха пътна камера от Ботевградско шосе в София

  • Изчезналата камера е от този тип Изчезналата камера е от този тип
  • КАТ купи с обществена поръчка 28 от тези камери КАТ купи с обществена поръчка 28 от тези камери

30 Mar 2018

Любопитен пост във Facebook бързо доби популярност в петък следобед:

„Някой колега си прибра една тринога, двама полицаи реват на Ботевградско. Беше останала само кутия. Спряха ме да ме питат дали съм видял някой да бяга с камерата в ръце. Колегата му говореше по радиостанцията със сълзи.“

Постът разказва смешно-тъжната история за открадната камера за скорост. Съоръжението на тринога вероятно е част от закупените нови 28 камери, с които Пътна полиция следи за превишена скорост от 12 март тази година. До края на годината е предвидено с държавни средства да бъдат закупени още 28 камери на триноги (като откраднатата) и 20 стационарни, които (при правилна употреба и предотвратяване на изчезването им) би следвало да спомогнат за намаляване на жертвите по пътищата.

Новите камери не се ловят от антирадарите, но явно са безсилни към ловки ръце или немарливостта на органите на реда. Засега можем само да гадаем какво се е случило в конкретната ситуация, а коментарите варират от силно поощрителни до по-трезви преценки… Та да питаме и ние – някой да е виждал камера, тичаща на трите си крака!?

Много практичен и интересен!