Това са най-вълнуващите електрически автомобили, които ще видим до края на годината

  • Галерия с 32 снимки Галерия с 32 снимки
  • Tesla Model S P100D е най-бързата Tesla. С ускорение до 100 км/ч, сравнимо само с това на хиперколите, седанът от Калифорния послужи за основа на състезателната кола. Tesla Model S P100D е най-бързата Tesla. С ускорение до 100 км/ч, сравнимо само с това на хиперколите, седанът от Калифорния послужи за основа на състезателната кола.
  • Електрическият GT шампионат стартира на 3 ноември на испанската писта “Херес” Електрическият GT шампионат стартира на 3 ноември на испанската писта “Херес”
  • Rimac Concept Two ще развива 100 км/ч за 1,9 секунди и в същото време ще бъде отлична кола за дълги пътувания. Rimac Concept Two ще развива 100 км/ч за 1,9 секунди и в същото време ще бъде отлична кола за дълги пътувания.
  • Тези твърдения на хърватската компания идват в съчетание с обещание за пробег от цели 650 км с едно зареждане. Остава да не допускат Ричард Хамънд до нея! Максималната скорост на втория Rimac е 412 км/ч. Впечатляващо. Тези твърдения на хърватската компания идват в съчетание с обещание за пробег от цели 650 км с едно зареждане. Остава да не допускат Ричард Хамънд до нея! Максималната скорост на втория Rimac е 412 км/ч. Впечатляващо.
  • Aston Martin предприема супер радикален завой с този изцяло електрически и супер луксозен модел. Aston Martin предприема супер радикален завой с този изцяло електрически и супер луксозен модел.
  • Британският свръх луксозен автомобил е кръстен просто Lagonda (на автомобилна компания с над вековна история) и е една от изненадите на годината. Британският свръх луксозен автомобил е кръстен просто Lagonda (на автомобилна компания с над вековна история) и е една от изненадите на годината.
  • Lamborghini Terzo Millenio беше представено в края на миналата година, но е толкова авангардно, че няма да ни стигне още доста време, за да повярваме в бъдещето на тази кола. Lamborghini Terzo Millenio беше представено в края на миналата година, но е толкова авангардно, че няма да ни стигне още доста време, за да повярваме в бъдещето на тази кола.
  • С типично агресивен за марката дизайн, Terzo Millenio предлага друг тип електрическо задвижване. С типично агресивен за марката дизайн, Terzo Millenio предлага друг тип електрическо задвижване.
  • То не разчита на батерии, а на суперкондензатори, зад чиято разработка стои сериозното ноу хау на Масачузетския институт за технологии. То не разчита на батерии, а на суперкондензатори, зад чиято разработка стои сериозното ноу хау на Масачузетския институт за технологии.
  • LVCHI Auto Venere изглежда страхотно напук на китайския си произход. Колата е интересна с това, че предлага впечатляващ пробег от 650 км. LVCHI Auto Venere изглежда страхотно напук на китайския си произход. Колата е интересна с това, че предлага впечатляващ пробег от 650 км.
  • Грандоманията тук е в своя вихър - Auto Venere е по-дълъг от Range Rover Грандоманията тук е в своя вихър - Auto Venere е по-дълъг от Range Rover
  • Идеята на Renault за електрическото бъдеще на автомобилите е тясно свързана с автономното движение. EZ GO е маршрутката на бъдещето. Идеята на Renault за електрическото бъдеще на автомобилите е тясно свързана с автономното движение. EZ GO е маршрутката на бъдещето.
  • В нея ще се качваме от специални “спирки”, а с приложение за телефон ще избираме крайната дестинация. В нея ще се качваме от специални “спирки”, а с приложение за телефон ще избираме крайната дестинация.
  • Nissan IMx Kuro няма нужда от волан, защото получава командите си директно от мозъка на своя шофьор. Nissan IMx Kuro няма нужда от волан, защото получава командите си директно от мозъка на своя шофьор.
  • Макар на пръв поглед технологията да изглежда чудесна, не ни се иска да мислим какво би станало, ако колите изпълняват всяка наша мисъл. За щастие IMx има и изцяло автоматичен режим. Макар на пръв поглед технологията да изглежда чудесна, не ни се иска да мислим какво би станало, ако колите изпълняват всяка наша мисъл. За щастие IMx има и изцяло автоматичен режим.
  • VW I.D. Vizzion е не само електрическа, но и напълно автономна кола, която гигантът от Волфсбург ще извади на пътя през 2022 г. VW I.D. Vizzion е не само електрическа, но и напълно автономна кола, която гигантът от Волфсбург ще извади на пътя през 2022 г.
  • Концептуалният модел беше представен на автосалона в Женева и предизвика голям възторг след негативните емоции покрай Дизелгейт. Концептуалният модел беше представен на автосалона в Женева и предизвика голям възторг след негативните емоции покрай Дизелгейт.
  • Jaguar I-Pace има едно огромно преимущество пред конкурентите си - че се продава тук и сега. Добре де, ще се продава в близките месеци, но във всеки случай изпреварва почти всички. Jaguar I-Pace има едно огромно преимущество пред конкурентите си - че се продава тук и сега. Добре де, ще се продава в близките месеци, но във всеки случай изпреварва почти всички.
  • Електрическата котка има 400 к.с. и минава 480 км с едно зареждане, докато предлага типичния за компанията лукс. Електрическата котка има 400 к.с. и минава 480 км с едно зареждане, докато предлага типичния за компанията лукс.
  • Elextra е швейцарско-германско купе с малко под 700 к.с. Elextra е швейцарско-германско купе с малко под 700 к.с.
  • Ще комбинира спортно поведение и лукс, като догодина започват да се приемат поръчки. Ще комбинира спортно поведение и лукс, като догодина започват да се приемат поръчки.
  • Hyundai Le Fil Rouge е един типичен прототип, който няма да се произвежда. Поне не и в този си вид. Hyundai Le Fil Rouge е един типичен прототип, който няма да се произвежда. Поне не и в този си вид.
  • Той обаче демонстрира напредъка на Hyundai в областта на електрическото задвижване. Той обаче демонстрира напредъка на Hyundai в областта на електрическото задвижване.
  • Electra Meccanica Solo е вашето решение, ако искате достъпна електрическа количка и не се притеснявате, че тя стъпва на едва три колела. Цената ще започва от около 15 хил. долара. Electra Meccanica Solo е вашето решение, ако искате достъпна електрическа количка и не се притеснявате, че тя стъпва на едва три колела. Цената ще започва от около 15 хил. долара.
  • BMW i Vision Dynamics демонстрира напредъка на BMW с електромобилите. Колата набързо стана известна като “бъдещото i4” и ще е готова през 2019. BMW i Vision Dynamics демонстрира напредъка на BMW с електромобилите. Колата набързо стана известна като “бъдещото i4” и ще е готова през 2019.
  • MINI Electric Concept е предвестник на изцяло електрическо MINI, което скоро ще започне да слиза от конвейрите на компанията, а първите продажби се очаква да започнат през 2019. MINI Electric Concept е предвестник на изцяло електрическо MINI, което скоро ще започне да слиза от конвейрите на компанията, а първите продажби се очаква да започнат през 2019.
  • Индийците също не са се предали в битката с електрическите оръжия. Това Maruti Suzuki изглежда нелепо, но дава повод за размисли. Индийците също не са се предали в битката с електрическите оръжия. Това Maruti Suzuki изглежда нелепо, но дава повод за размисли.
  • Techrules Ren RS е китайски състезателен модел, който ще може да се поръча с до шест електромотора с общо 1300 к.с. Techrules Ren RS е китайски състезателен модел, който ще може да се поръча с до шест електромотора с общо 1300 к.с.
  • Воланът е взет от пистовите надпревари, максималната скорост е 330 км/ч, а външният вид е доста далече от това, което сме свикнали да наричеме “китайски”. Воланът е взет от пистовите надпревари, максималната скорост е 330 км/ч, а външният вид е доста далече от това, което сме свикнали да наричеме “китайски”.
  • Признайте, че бихте врътнали няколко обиколки с него! Признайте, че бихте врътнали няколко обиколки с него!

30 Apr 2018

Макар истинският бум на електромобилите да се очаква в периода 2019-2021, то 2018 загатва за голямата промяна, която ни чака. Започва електрически GT шампионат, появяват се множество електрически суперавтомобили, а производители, които доскоро бяха твърди привърженици на двигателя с вътрешно горене, вече се насочват към батериите. Вижте някои от най-очакваните серийни, състезателни и концептуални модели, които видяхме от началото на годината или ще видим в близките няколко месеца. Разгледайте галерията и ще се убедите, че електрическото бъдеще вече не е бъдеще…

 

Много практичен и интересен!