Топ 10 на колите, които останаха в един-единствен екземпляр

  • Разгледайте галерията, за да проследите класацията! Разгледайте галерията, за да проследите класацията!
  • 10. BMW Gran Coupe Pininfarina Lusso: Изумителен автомобил, произведен в сътрудничество с Pininfarina за конкурса във Вила д`Есте. Има битурбо V12, а дървото в интериора е фосил от горите на Нова Зеландия на възраст 48 000 години. Да. 10. BMW Gran Coupe Pininfarina Lusso: Изумителен автомобил, произведен в сътрудничество с Pininfarina за конкурса във Вила д`Есте. Има битурбо V12, а дървото в интериора е фосил от горите на Нова Зеландия на възраст 48 000 години. Да.
  • 9. Audi Rosemeyer: Изумителен прототип от 2000 г., задвижван от 8-литров W16 (да ви напомня за нещо друго от същия концерн?) със 700 к.с. Кръстен на славния Бернд Роземайер, загинал по време на опит за скорост. 9. Audi Rosemeyer: Изумителен прототип от 2000 г., задвижван от 8-литров W16 (да ви напомня за нещо друго от същия концерн?) със 700 к.с. Кръстен на славния Бернд Роземайер, загинал по време на опит за скорост.
  • 8. Ford GT90: Удивително е, че дизайнерски елементи от тази 23-годишна кола могат да се открият в новите модели на Ford и днес. Благодарение на 12-цилиндровия си двигател с четири турбини максималната скорост е 407 км/ч. През 1995 г.! 8. Ford GT90: Удивително е, че дизайнерски елементи от тази 23-годишна кола могат да се открият в новите модели на Ford и днес. Благодарение на 12-цилиндровия си двигател с четири турбини максималната скорост е 407 км/ч. През 1995 г.!
  • 7. Jaguar C-X75: Хиперколата на Jaguar, която икономическата криза уби. А щеше да се получи доста добре - хибрид с 900 к.с. и предвидено производство на 250 броя, което можеше да създаде проблеми на триото P1, LaFerrari и 918. 7. Jaguar C-X75: Хиперколата на Jaguar, която икономическата криза уби. А щеше да се получи доста добре - хибрид с 900 к.с. и предвидено производство на 250 броя, което можеше да създаде проблеми на триото P1, LaFerrari и 918.
  • 6. Sbarro GT1: За тази може и да не сте чували. Създадена от дизайнера Франко Сбаро през 1999 и задвижвана от 7,4-литров мотор на Mercedes, тази кола така и не доживя втори екземпляр или серийно производство. 6. Sbarro GT1: За тази може и да не сте чували. Създадена от дизайнера Франко Сбаро през 1999 и задвижвана от 7,4-литров мотор на Mercedes, тази кола така и не доживя втори екземпляр или серийно производство.
  • 5. Ferrari F12 Berlinetta TRS: Поръчан на Ferrari от платежоспособен колекционер, вариантът TRS на F12 Berlinetta е неповторим не само с дизайна, но и с цената си от 4,2 млн. долара. Обърнете внимание на стъклената част от предния капак. 5. Ferrari F12 Berlinetta TRS: Поръчан на Ferrari от платежоспособен колекционер, вариантът TRS на F12 Berlinetta е неповторим не само с дизайна, но и с цената си от 4,2 млн. долара. Обърнете внимание на стъклената част от предния капак.
  • 4. Rolls-Royce HYperion: Кръстен на титана от древногръцката митология, този величестен роудстър беше създаден за “много специален” клиент през 2008. Оттогава поне два пъти смени собственика си, но това не го прави по-малко специален. 4. Rolls-Royce HYperion: Кръстен на титана от древногръцката митология, този величестен роудстър беше създаден за “много специален” клиент през 2008. Оттогава поне два пъти смени собственика си, но това не го прави по-малко специален.
  • 3. McLaren X-1 Concept: Под странната каросерия се крие техниката на MP4-12C. Батмобилът е създаден от отдела за “особени поръчки” на McLaren и може би е най-скъпата кола в този списък, макар официална цена никога да не бе оповестена. 3. McLaren X-1 Concept: Под странната каросерия се крие техниката на MP4-12C. Батмобилът е създаден от отдела за “особени поръчки” на McLaren и може би е най-скъпата кола в този списък, макар официална цена никога да не бе оповестена.
  • 2. Maybach Exelero: 2,6-тонният колос не е единственият начин да карате двуврат Maybach, но със сигурност е най-скъпият. Година след представянето на уникалния екземпляр, цената му достигна 8 млн. долара. 2. Maybach Exelero: 2,6-тонният колос не е единственият начин да карате двуврат Maybach, но със сигурност е най-скъпият. Година след представянето на уникалния екземпляр, цената му достигна 8 млн. долара.
  • 1. Lamborghini Egoista Concept: Създаден в чест на юбилея на Lambo, Egoista оправдава името си с едноместен интериор. Платформата е на Gallardo с V10. Искате да го купите? Няма начин, по-добре планирайте да го откраднете от музея в Санта Агата. 1. Lamborghini Egoista Concept: Създаден в чест на юбилея на Lambo, Egoista оправдава името си с едноместен интериор. Платформата е на Gallardo с V10. Искате да го купите? Няма начин, по-добре планирайте да го откраднете от музея в Санта Агата.

17 May 2018

Концептуални модели или индивидуални поръчки, автомобилите, които ще видите в тази класация са в буквалния смисъл на думата уникални. Всеки от тях е произведен в един-единствен екземпляр. Цените им са баснословни, а много от тях дори не могат да бъдат купени с пари. Разгледайте галерията за повече подробности и за да проследите класирането от десетия към първия! Отворени сме и за други идеи...

Много практичен и интересен!