Mission E ще се казва Taycan. Вдига 200 км/ч за 12 секунди. Проектът е струвал 6 млрд. евро

  • Галерия с 10 снимки на концептуалния модел Галерия с 10 снимки на концептуалния модел

09 Jun 2018

Porsche добавя ново име към портфолиото си от модели. Към Boxster, Cayman, Carrera и компания се добавя Taycan. Колата, която до днес познавахме като концептуалния Mission E, вече е с потвърдено име за серийната си версия - Taycan. Не е ясно дали към нея ще има цифрово означение.

Вече знаем, че първото електрическо Porsche ще има два електромотора с общо 600 к.с. и ще минава до 500 км с едно зареждане на батерията. Тя от своя страна ще е най-бързо зареждащата се батерия в автомобилния свят - ще добавя по 100 км пробег за 4 минути зареждане. Спринтът до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди и ще може да се повтаря неограничен брой пъти - нещо, на което Porsche много държи, като се има предвид, че батерията на Tesla често прегрява при неколкократни спринтови ускорения.

Porsche съобщи и някои други факти по проекта си за електрически автомобил. За производството на Taycan ще бъдат наети 1200 нови работници, а инвестицията в него и в останалите електрически модели до 2022 г. е на стойност 6 млрд евро., което е сравнимо с цената на ядрена електроцентрала, доколкото разбрахме…

 

Първородната Godzilla!