Porsche 911 Speedster Concept реално е GT3 Cabriolet и вероятно последното 991

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

12 Jun 2018

Обясняваме. Колата е концепция, тоест, не е сляла от поточната линия, а е една единствена, пример за това, какво евентуално ще направят Porsche. Казано по-просто и с предположение, което можем да се обзаложим, че ще се сбъдне на 99%, Porsche 911 Speedster Concept ще бъде последната версия на 991 поколението на 911.

Концепцията бе разкрита в същия ден в който преди 70 години Porsche са показали 356, оттам и надписът на стъкълцето между двете гърбици. Всъщност, последният е по повод 70-тата годишнина на марката, а 911 Speedster Concept може да се приеме и като своеобразна… торта за рождения ден на Porsche.

Освен историческата нишка и готините препратки към миналото, като например класическата кафява кожа (Porsche са и дали името ‘Cognac 356’) и златния надпис Speedster отзад, автомобилът може да се похвали със супер ефективна техника. Купето е взето от 911 Carrera 4 Cabriolet, но при Speedster капаците и калниците са сменени с карбонови.

„Шасито на практика идва от 911 GT3”, казват от Porsche, които обаче не издават какъв е двигателя. Казват само, че е 6-цилиндров боксер с „над 500 к.с., който се развърта до над 9000 об/мин.“ Хмм, нека помислим за секун... – 4-литровия мотор на GT3! Иначе казано, колата е GT3 Cabriolet със 6 степенна механична скоростна кутия. Сууупер.

Сега остава само Porsche да кажат „Да, ще направим XX или XXX броя от Speedster“, които ще се продадат още преди първият да е слязъл от поточната линия. Без значение каква ще бъде цената, защото… Porsche.

Много практичен и интересен!