Дани Рикиардо изненадващо напуска Red Bull, отива в Renault

  • Галерия със 7 усмихнати снимки на вечно усмихнатия пилот Галерия със 7 усмихнати снимки на вечно усмихнатия пилот

03 Aug 2018

Изненадващо Red Bull обяви, че Дани Рикиардо няма да остане в отбора през следващия сезон. Минути по-късно новината бе потвърдена от Renault, където австралиецът идва като съотборник на Ник Хайдфелд и на мястото на Карлос Сайнц. Донякъде изненадващото решение вероятно е повлияно от факта, че “биковете” ще използват двигатели Honda през следващия сезон, както и от не съвсем отличните взаимоотношения между Рикиардо и Макс Верстапен.

„Това вероятно е едно от най-трудните решения, които съм взимал в кариерата си досега”, коментира Рикиардо. „Реших, че е време за ново предизвикателство. Наясно съм колко дълги усилия има пред Renault, по пътя към най-високото ниво, но съм впечатлен от напредъка на отбора за едва две години и знам, че всеки път, когато Renault участва в спорта, в определен момент печели. Надявам се да помогна.”

Управляващият директор на Renault Сирил Абитебул коментира, че привличането на Рикиардо е отражение на решимостта на френския екип да ускори напредъка си.

След първите 12 състезания от сезона Дани Рикиардо е на пета позиция в генералното класиране - на 13 точки пред Макс Верстапен. Австралиецът спечели две победи - в Китай и Монако, а младият му съотборник триумфира през родната публика за Red Bull в Австрия. Дани има седем победи в кариерата си, като на два пъти завършва сезона на трето място - през 2014 и 2016 г.

 

 

Първородната Godzilla!