Хора, това е Skoda Kodiaq с 216 к.с. и е-е-ей такива джанти

  • Две снимки. Отпред и отзад. Класика. Две снимки. Отпред и отзад. Класика.

12 Aug 2018

Ако са замислите за автомобилните марки като за лоши деца, то Skoda ще е едно от най-незлобливите и безобидни. Дотолкова, че понякога да му се подиграват. А то си е добряк. Само че току-що се замеси с лоша компания - биячите от ABT, които му повтарят колко е лош и как може да ступа всеки. Е, не съвсем всеки, но 216 к.с. в голямата и дружелюбна семейна Skoda си звучат доста добре.

На практика това е “най-лошата” версия на модела, преди да се появи RS. А той ще се появи тази есен и ще минава “Нюрбургринг” по-бързо от всеки друг 7-местен модел в света. Дотогава обаче предложението на ABT (тези същите направиха това) е най-мощният Kodiaq, който може да карате.

Промените са софтуерни и позволяват на двулитровия бензинов TSI мотор да достигне 216 к.с. (от 180 серийно) и 360 Нм, а дизелът със същия обем (и 190 к.с. от завода) да има 215 коня и 440 Нм. По-малкият дизел със 150 к.с. също е получил повишение - вече има 180 к.с. и 380 Нм.

Пакетът нямаше да е нещо особено, ако не бяха добавени и секси възможности за нови джанти с размер до сериозните 21 инча.

 

Първородната Godzilla!