От инвалидната количка до 5-ото място в международно състезание, Сергей Сергеев – Сижи го направи. Респект шампионе!

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

31 Aug 2018

Многократният републикански и световен шампион Сергей Сергеев – Сижи се върна отново на пистата, 22 години след инцидента с кросов мотоциклет, който го приковава към инвалидната количка.

Сижи е неподвижен от кръста надолу, но желанието му да продължи напред го отвежда до старта на първия кръг в шампионата за хора в неравностойно положение  - International OCTO Bridgestone Cup в Италия, където се класира на престижното пето място. Постижение, което със сигурност не би било възможно и без усилията на Adrenalinе Dream Team, екип от хора, приятели, посветени на една кауза - на тази хора с двигателни увреждания, които допреди тях са карали мотори, отново да могат да се качат и да усетят удоволствието и свободата.

Първата състезателна година продължава за Сергеев с участието във втория кръг на пистата „Тацио Нуволари“ – Италия, където завършва на седма позиция. Желанието на шампиона да покаже и на себе си, и на света, че когато човек положи достатъчно усилия, може да прескочи собствените си граници, не остава незабелязано от хората, които подкрепят този спорт.

„Сижи е истински шампион, не само на пистата, но и в живота. Той е пример за човек с непоклатим дух, който успява да преодолее физическите ограничения и да покаже на хората като него, че няма невъзможни неща.

„Нищо не ни спира когато сме задружни.“, написа Сижи преди няколко дни във Фейсбук профила си. Следващото състезание, пред което ще се изправи Сижи, е през септември на пистата „Маникур“ във Франция.

Преди да се върне към състезателната кариера с мотоциклет, Сергеев приспособява автомобила си, за да може да го управлява единствено с ръце. Сижи вярва, че когато човек има свобода и независимост, може да постигне повече, отколкото предполага, че е възможно в началото. Това го мотивира да пригоди за управление още над 350 автомобила за хора в неравностойно положение.

Сижи се състезава в отбора на BG-Power със специално пригоден мотоциклет за писта, който може да бъде управляван от хора с двигателни увреждания, като фирма „Сенакс“ го подкрепя, предоставяйки му каска, екип и не само.

Лукс от Китай!