Караме прекрасния Mercedes-Benz SL 500 Silver Arrow, един от едва 1550 броя! Видео!

  • Галерия с 31 снимки. Галерия с 31 снимки.

21 Sep 2018

Mercedes-Benz SL 500 'Silver Arrow', поколение R 129. Вратите и воланът са супер тежки, покривът се затваря със силно щракване, заради супер мощния електро-хидравличен механизъм, а при преместване през назъбения канал, изрязан в прекрасната алуминиева плочка, лостът на скоростите издава звук, който дефинира думата „механика“.

Усещането да карате такъв автомобил днес е уникално. Имахме изключителен ден. Ден, който ни върна във времената, в които колите се правеха с любов и качество, във времената, в които „металните“ части бяха изработвани от истински метал, и в който хромът все още не се нанасяше върху пластмаса… Не толкова мащабно, както днес.

Във времената, в които ауспусите не бяха нарисувани в броните и в които електромоторите нямаха място в кормилните рейки. Времена, в който понятието ‘overengineered’ не притесняваше автомобилните компании и времена без които Mercedes-Benz нямаше да бъде това, което е днес. Може би най-престижният производител и символ на солидност, голяма част от която остана в тези въпросни времена.

Този 2001 Mercedes-Benz SL 500 'Silver Arrow' ни върна точно там, по един невероятен начин. Кола, която е супер лимитирано изпълнение (едва 1550 броя 'Silver Arrow', 100 от тях SL 600 и още 100 с десен волан), на моделно поколение, което догодина ще навърши 30 години.

Трудно можем да спрем с изреждането на суперлативи към този автомобил, но ще го направим, за да ви оставим да разгледате галерията и най-вече да гледате видеото. Благодарим на собственика на колата Виктор Миленков, че ни се довери и ни даде уникалната възможност да го представим и на вас, в пълния му ‘Silver Arrow’ блясък.

Не забравяйте да се абонирате за канала ни в YouTube и да споделяте видеото! Приятно гледане!

Текст и фотография: Иван Монев

Първородната Godzilla!