Глобиха Мъск с 20 млн. долара за подвеждащ туит

  • Глобата очевидно няма да представлява финансов проблем за Мъск, но скандалът като цяло може би ще го накара да преразгледа отношението си към съобщенията в социалните мрежи Глобата очевидно няма да представлява финансов проблем за Мъск, но скандалът като цяло може би ще го накара да преразгледа отношението си към съобщенията в социалните мрежи

30 Sep 2018

Само два дни след като Американският борсов регулатор обяви, че завежда дело срещу Илон Мъск, директорът на Tesla е сключил споразумение с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ да плати 20 милиона долара и да се оттегли от поста Председател на съвета на директорите на Tesla, за да отпадне обвинението. Съдебният иск беше заради съобщението на Мъск в Twitter от 7 август 2018, в което той заяви, че обмисля изваждането на Tesla от фондовата борса при цена на акциите ѝ от 420 долара. Тогава предприемачът дори обяви, че финансирането е осигурено.

След постигнатото споразумение ще бъде излъчен нов председател на съвета на директорите, а Мъск ще остане главен изпълнителен директор на Tesla, което звучи като “И вълкът сит, и агнето цяло”.

 

Първородната Godzilla!