Вижте новия болид за Formula E в София!

  • Галерия с 3 снимки Галерия с 3 снимки

17 Oct 2018

За първи път болид от Formula E стъпва на българска земя, при това става въпрос за новото второ поколение болиди, които ще дебютират в Е-Гран при на Саудитска Арабия през декември. Премиерата е част от голяма международна автомобилна конференция започва в четвъртък, 18 октомври, в Inter Expo Center.  Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, се провежда под патронажа и с участието на министър-председателя г-н Бойко Борисов и се организира от Automotive Cluster Bulgaria и Inter Expo Center. Събитието се провежда с подкрепата на Automechanika и ще се състои от 18 до 21 октомври 2018 (четвъртък-неделя) в Inter Expo Center, който е съорганизатор на Automotive Cluster Bulgaria. Организаторите имат амбицията да поставят началото на биенале, което да заеме редовно мястото си през есента на всяка четна година.

Automotive Forum обединява няколко събития: Международна конференция, Кариерни дни и B2B срещи. На конференцията ще бъде подписан меморандум между Mobileye и Automotive Cluster Bulgaria за развитие на автономни технологии в България, които ще спомогнат и за безопасното шофиране.

Конференцията се провежда под патронажа на министър-председателя г-н Бойко Борисов. Очаква се по време на събитието да бъдат обявени нови чуждестранни инвестиции.

Международната автомобилна конференция Automotive Forum 2018 (18-19 октомври) е насочена към мениджъри и представители на индустрията. Тя ще доведе за първи път в България водещи имена от световния бизнес като BMW Group, Ford, Audi и VW Group, които ще представят пред българските аутомотив доставчици възможностите за съвместна работа с най-големите в индустрията. ABB Group ще представи за първи път на изложбен подиум болид от Формула Е от второ поколение (14:30 на първия ден от конференцията – 18 октомври). Formula E e моторен спорт на FIA с изцяло електрически болиди. Изложеният в България болид от второ поколение е на състезателен модел, който ще вземе участие за първи път в състезание през декември по време на старта на новия сезон в Саудитска Арабия. Доставчици за автомобилната индустрия като Bosch и логистични компании като LKW Walter ще представят своите виждания за бъдещето на автомобила и за значението на България на аутомотив картата на Европа. Водещи специалисти от индустрията и обществения живот ще участват в панели за обсъждане на ключови въпроси по темите „Образованието и автомобилния бранш“, „Бъдещето на индустрията“, „R&D инициативи в България и нови индустриални зони“, „Стратегия за развитие на аутомотив бизнеса в България и на Балканите“. Пълната програма и участниците могат да бъдат открити тук: forum.automotive.bg.

Automotive Career Days ще даде възможност на професионалисти и непрофесионалисти, които искат да започнат или развият кариерата си в автомобилната индустрия да намерят желаната позиция в едни от най-големите аутомотив компании в България. Кариерните дни ще се проведат в зала 3 на 18 и 19 октомври и ще разкажат за добри практики и възможности за работа, и продължаване на кариерата в сферата на аутомотив индустрията. Презентации ще направят компании като Sensata, Festo и Luxoft. Успешни университети от Западна Европа и България ще представят инженерни и творчески програми за аутомотив обучение. Част от свободните позиции са качени на сайта forum.automotive.bg. Партньорът на Automotive Cluster Bulgaria за Кариерните дни Human Resources Specialists (HRS) ще направи презентация на тема „Професии на бъдещето“ и „Бизнес от ново поколение – как да изградим успешна кариера с представители на X, Y и Z поколението.“

B2B срещите ще дадат възможност представители на българския бизнес да се срещнат с чуждестранни партньори и на малките и средните предприятия да открият нови възможности за развитие като направят първата крачка към нови пазари.

Изложбената част Automotive Expo 2018 ще се проведе от 18 до 21 октомври и ще обхване богатата палитра аутомотив технологии, авточасти и компоненти, автосервизно и гаражно оборудване, аксесоари и консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Потвърдилите участие изложители вече са над 100 – сред тях лидерите в областта на вноса и дистрибуцията на части и аксесоари, водещите консултанти, логистични компании и търговски вериги от аутомотив бранша. За публиката ще има много изненади, сред които симулатори за безопасно движение, даващи възможност на всеки да изпита уменията си в критични ситуации на пътя, включително с демонстрация в безопасни условия на симулации на преобръщане и аквапланинг.  

 

Първородната Godzilla!