Ако Amarok не ви харесва, вече има Tarok

  • Вижте Tarok в 7 снимки Вижте Tarok в 7 снимки

08 Nov 2018

Volkswagen представи новия си пикап Tarok. “Дигиталният SUV-пикап” с дължина пет метра е малко по-малък от Amarok и не така работно-ориентиран. Вероятно това значи, че ще се чувства по-добре, когато пренася сърфове и планински колела, вместо палети със строителни материали. Товароносимостта все пак е близо тон, а при сгъване на седалките и отваряне на капака могат да се поберат предмети с дължина до 2,77 м. Ако не ви трябва толкова голяма дължина, кабината ще побере петима пътници, а в легена отзад ще могат да влязат предмети с дължина до 1,20 м.

В интериора ще откриете виртуалния кокпит, характерен за целия арсенал на групата VW, както и голям сензорен екран, който заменя почти всички бутони. Дори климатикът се управлява дигитално, което няма да бъде по вкуса на всички, но пък превръща интериора в забележително изчистено пространство. Бутони все пак има около скоростния лост, върху волана и вляво от него, където е превключвателят на фаровете.

Още едно доказателство, че не става въпрос за нормален пикап, е фактът, че платформата му е MQB (същата като в почти всеки съвременен лек автомобил на VW), а двигателят е 1,4-литров бензинов TSI със 150 к.с., свързан към скучна 6-степенна автоматична скоростна кутия. За щастие двойното предаване е запазено в стила на големите момчета. По-късно ще се появи и 2-литров дизелов вариант. Неприятното е, че Tarok първоначално ще се продава на пазарите в Америките. Все още не е потвърдено дали и кога да го очакваме в Европа.

 

Първородната Godzilla!