Илон Мъск представи първия тунел на Boring Company

  • Галерия с 5 снимки на първия тунел под Лос Анджелис, който Boring company създаде Галерия с 5 снимки на първия тунел под Лос Анджелис, който Boring company създаде

19 Dec 2018

Новата компания на Мъск Boring Company представи първия си тунел. Защо тунел? Преди около две години шефът на Tesla обяви, че му е писнало от задръстванията в Лос Анджелис и започва да копае тунели под града, които да изнесат трафика. Все още не е съвсем ясно какви превозни средства ще се движат в тунелите, но по време на представянето за целта служеше Tesla Model X, на която бяха поставени специални приставки към колелата.

Целта е тунелите да свържат множество обекти в Ел Ей и да могат да се използват от собствениците на различни марки возила, както и от напълно автономни превозни средства, движещи се с до 240 км/ч.

Според Мъск прокопаването на тестовите 1,8 км и подготовката им за движение по тях е струвала едва 10 млн. долара, което според него може да се окаже до 100 пъти по-евтино от обичайните начини за копаене на тунели.

Така или иначе засега тунелът е изцяло тестов. От лятото се говори за подобна мрежа и под Чикаго, но засега строителство там не е започнало.

 

Първородната Godzilla!