Тийнейджъри си играли на блъскащи се колички с Corvette Z06, Mustang и още 20 коли. Щетите са за 800 хил. долара

  • Галерия с някои от пострадалите коли според информацията на полицията в Хюстън Галерия с някои от пострадалите коли според информацията на полицията в Хюстън

10 Jan 2019

Попаднахме на интересен случай от Хюстън, щата Тексас, САЩ. В някои медии се появи информация, че разбитите коли от галерията по-горе са пострадали от деца шофьори. Първо решихме, че става въпрос за до-оста неопитни хлапета, но случаят се оказа по-различен - тийнейджърите са неуспешни крадци. Неуспешни, защото след като проникнали на паркинга на автокъща и някак се сдобили с ключовете на десетина коли, не успели да отворят вратата, за да започнат да ги изкарват една по една… Това ги ядосало и решили: щом не могат да ги откраднат, никой да не може да ги кара повече - така че положили сериозни усилия да размажат физиономията на близо 20 автомобила, сред които Dodge Challenger Scat Pack, Chevrolet Corvette Z06, Ford Mustang GT, Porsche 911 (987) и Jaguar XE. Някои от щетите са дребни, но собствениците на автокъщата изчисляват, че ремонтът на всички пострадали коли ще излезе към 800 хил. долара.

Двама от вандалите са задържани на местопрестъплението, докато се борели с вратата на паркинга, а другите двама са арестувани по-късно в домовете си. На четиримата са повдигнати обвинения във вандализъм и причиняване на щети от първа степен според американските закони, а резултатът от действията им могат да се видят в галерията.

Ние имаме само един въпрос - щом планът ви беше да разбивате Mustang-а, защо просто не минахте през вратата с него, момчета?

 

Лукс от Китай!