Audi TT RS е тук с пет цилиндъра и 400 коня

  • Галерия с 30 снимки Галерия с 30 снимки

06 Feb 2019

Вероятно си спомняте, че когато през лятото Audi обнови TT германската компания не показа версията RS. Тази несправедливост бе поправена днес - пред нас са първите снимки на наточения модел във варианти купе и роудстър. Както е обичайно за Audi, трябва да сте сериозен почитател на марката, за да откриете промените - концентрирайте се върху предницата и по-големите отвори за охлаждане.

Забележете внушителния преден спойлер - може да се поръча в цвета на купето, в гланцово черно или с алуминиево покритие. Голямото задно крило има нови вертикални елементи, а дискретният стоп, свързващ двете задни светлини е препратка към подобното решение при A7 и A8.

TT RS стандартно идва с диодни светлини, а срещу доплащане се предлагат матрични адаптивни фарове отпред и OLED отзад.

Сърцето на RS продължава да бъде турбинираният 5-цилиндров бензинов мотор с 400 к.с. и 480 Нм - двигател на годината в категорията от 2 до 2,5 литра за девета поредна година. Той осигурява спринт до 100 км/ч за 3,7 секунди по пътя към максималните 250 км/ч (280 срещу доплащане).

Четирите колела получават споменатата порция от 480 добре подлютени нютонметри с посредничеството на 7-степенна S tronic, а изборът на джанти е ограничен до 19 и 20-инчови решения.

Audi започва да приема поръчки веднага, като цената в Германия стартира от 67 700 евро за купето и 70 500 евро за роудстъра.

 

Първородната Godzilla!