Tesla пуска “Кучешки режим”, за да защити домашните любимци от прегряване в паркирани коли

  • 70 градуса по Фаренхайт отговарят на 21 по Целзий 70 градуса по Фаренхайт отговарят на 21 по Целзий
  • Кола без Кола без

14 Feb 2019

Tesla пуска нов “Кучешки режим”, за да гарантира безопасност на домашни любимци, затворени в колите на компанията в жеги. Новият режим е разработен след искане от собственици. При електрическите автомобили е трудно външен наблюдател да определи дали колата е “запалена” и климатикът работи. Ето защо често случайни минувачи чупят прозорците на коли Tesla, за да “спасят” кучета или дори деца, за които смятат, че има опасност. Всъщност Tesla още от 2016 пусна функция, която позволява включване на климатика, когато вътре има дете или домашен любимец, независимо дали колата е “запалена”.

Новото е, че на големия сензорен екран на всеки модел Tesla се изписва надпис, предупреждаващ евентуалните спасители. Той гласи “Стопанинът ми ще се върне скоро. Не се притеснявайте! Климатикът е включен и температурата е 21°C.”

Приложението е достатъчно умно, за да ви прати напомняне на телефона, ако батерията на колата падне под 20%, докато е в “Кучешки режим”, така че да се насочите към колата преди климатикът да изчерпи цялата батерия.

 

Много практичен и интересен!