Австралия въвежда регистрационни табели с емотикони


01 Mar 2019

Докато в България си честитим Баба Марта и си окачаме мартеници, в Куинсланд, си окачват регистрационни табели с емотикони по колите. Австралийският щат, в който живеят над 4,7 млн. души, разреши поставянето на „смайлита“ по номерата на автомобилите.

Всеки жител на щата желаещ да поръча такава табела, може да го направи на сайта https://www.ppq.com.au/emoji. Логично, има и няколко условия за това. Като например, че табелата може да съдържа само един емотикон (ние сме окей с това) от 5 възможности: ‘face-with-tears-of-joy’,(познато, като плачещото от смях човече), ‘sunglasses emoji’, ‘winking emoji’, ‘smiling emoji’ и ‘heart-eyes emoji’. Платформата позволява и персонализиране на надписа, който може да бъде комбинация от 3 букви и две цифри. Услугата е налична от 1-ви март и струва 340 долара, което ни звучи напълно приемливо.

И още нещо. Сайтът предлага опцията за създаване в реално време, като дори може да качите снимка на колата си, за да видите как ще изглежда. Ние тествахме как работи с Nissan GT-R, плачещ от смях емотикон и надпис... E60 BMW. Нямаше място за W-то, но резултатът пак е добър. 

Лукс от Китай!